Υλικά

zestokrasi

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες 4

Εκτέλεση

Στύβετε τα πορτοκάλια και κρατάτε τις φλούδες. Μπήγετε τα γαρύφαλλα στις φλούδες και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλλας. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κι ανακατεύετε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει όλη η ζάχαρη αποσύρετε από τη φωτιά (μην αφήσετε το κρασί σας να βράσει) και σερβίρετε αμέσως (ζεστό). Η συνταγή είναι ιδανική για κρύες χειμωνιάτικες μέρες ενώ μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια σας σαν επιδόρπιο οίνο!